Luchthavens

Voor een deel van de Nederlanders is een aantal Duitse luchthavens vlak over de grens aantrekkelijk om te voor een vakantie of reis te vertrekken. Meestal speelt de tijd een rol, maar in toenemende mate ook de verplichte luchthavenbelasting, de ticketprijzen en de vele bestemmingen die de goedkope luchtvaartmaatschappijen inmiddels vanuit het gensgebied aanvliegen.
Volgens onderzoek kunnen de verschillen met vertrek uit Nederland tot 35 % oplopen.

Ga je voor een ticket b.v. bij zoeken, vul dan bij vertrekluchthaven ‘Alle luchthavens in DUITSLAND’ in en bij aankomstluchthaven ‘Alle luchthavens’van het betreffende land. Vervolgens pik je de luchthaven eruit die het dichts bij je ligt.

Wij hebben de luchthavens in Duitsland op een rijtje gezet die vanuit Nederland maximaal zo’n 100 kilometer over de grens liggen. Als de afstand groter is, is het voor de meeste Nederlanders wat betreft tijd en kosten niet meer rendabel om via een Duitse luchthaven te vliegen.

Informatie over luchthavens in Duitsland:

De belangrijkste luchthavens in het grensgebied met Nederland zijn :

Luchthaven van Bremen.

Handig als u in Groningen woont. Er is een ditrecte busverbinding tussen Groningen en Bremen airport.
Nergens anders in Duitsland vindt u een internationaal vliegveld dat zo dicht bij de binnenstad ligt als de City Airport Bremen. In 11 minuten reist u van het vliegveld naar de binnenstad van Bremen. Of vanuit de City naar het vliegveld met 40 directe wereldwijde verbindingen. Wij wensen u een aangenaam verblijft en een goede vlucht. Alles, wat u verder nog zou moeten weten, kunt u op deze website vinden.

Luchthaven Niederrhein [ 40 km van Nijmegen ]

De luchthaven die zich manifesteert onder de naam Airport Weeze richt zich op low-costvluchten voor zakelijke doeleinden, vakantiebestemmingen en goederentransporten.

Ryanair vliegt via deze luchthaven naar vele bestemmingen binnen Europa. Verder zijn Hamburg Internationaal, SunExpress, Sky Airlines en Corendon Airlines op de luchthaven te gast.

Luchthaven van Dortmund – Flughafen Dortmund

Luchthaven van Dusseldorf – Flughafen Düsseldorf International

Luchthaven Frankfurt – belangrijkste luchthaven van Duitsland
Snel met de trein vanuit Nederland te bereiken. Vele vliegverbindingen met de rest van de wereld.

Luchtaven van Keulen / Bonn – Flughafen Köln/Bonn

Münster/Osnabrück

Luchthaven Weeze valkbij Dusseldorf